domowy chleb

domowy chleb
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
pyszny domowy chleb na zakwasie :)) zakwas wg przepisu, który znajduje się na moim profilu :)

Składniki

  • 1 kg mąki pszennej
  • ok. 600-800 ml zakwasu
  • 2 łyżeczki soli
  • garść słonecznika
  • garść siemienia lnianego
  • garść dyni
  • ok. 1/2 litra wody

Przygotowanie

  1. do miski wsypać mąkę, sól, ziarna, zakwas i wodę - stopniowo w miarę potrzeby. Wszystko razem wyrobić mikserem z hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć do 2 keksówek wyłożonych papierem, zostawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w 180 stopniach. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

marysia11082 15 marca 2013
Ale śliczniutki,już bym zjadła kilka kawałków,daję do ulubionych no i ;5
Konto usunięte 15 marca 2013
piękny ! 6
Maudie 15 marca 2013
Piękny...do tego świeże masełko....mniam:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg mąki pszennej
  • ok. 600-800 ml zakwasu
  • 2 łyżeczki soli
  • garść słonecznika
  • garść siemienia lnianego
  • garść dyni
  • ok. 1/2 litra wody
Składniki