Domowe zapiekanki na bułkach

Domowe zapiekanki na bułkach
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Akademia
Sycące, a przy tym szybkie w wykonaniu. Świetna przekąska lub szybki obiad.

Składniki

  • bułki
  • keczup
  • pieczarki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • ser
  • szynka

Przygotowanie

  1. Ser ścieram na tarce o średnich oczkach. Szynkę tnę w paski. Pieczarki myję, obieram i szatkuję. Do rondla wlewam trochę oleju. Na rozgrzanym oleju podsmażam pieczarki, aż wyparuje z nich nadmiar wody. Pod koniec smażenia dodaję odrobinę soli i pieprzu.

  2. Cebulę obieram i szatkuję, a następnie lekko podsmażam na patelni z odrobiną oleju. Zeszkloną cebulę dodaję do pieczarek i dokładnie wszystko ze sobą łączę. Bułki przecinam na pół, smaruję keczupem, a następnie nakładam pieczarki, starty ser i szynkę.


  3. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piekę około 5 minut.


Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 15 lutego 2019
Domowe zapiekanki są świetne. Ułożymy na nich wszystko, co lubimy i to jest TO, co wszyscy lubią :) Super... Czytaj całość »
Domowe zapiekanki są świetne. Ułożymy na nich wszystko, co lubimy i to jest TO, co wszyscy lubią :) Super jedzonko, szybko się robi i pysznie smakuje :)
pelen_brzuszek 20 lutego 2019
najlepsze :)
Akademia 22 lutego 2019
Zgadzam się!
Składniki
  • bułki
  • keczup
  • pieczarki
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • cebula
  • ser
  • szynka
Składniki