Domowe zapiekanki

Domowe zapiekanki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Zdrowsza i domowa wersja zapiekanki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pieczarki ścieramy na grubej tarce i na patelni podsmażamy aż nadmiar wody wyparuje, przyprawiamy szczyptą soli.
    Na drugiej patelni podsmażamy na maśle pokrojoną cebulę aż się zeszkli, przyprawiamy bazylią i solą. Jak cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną paprykę i chwilkę dusimy aż papryka zmięknie.
    Bułki (dowolny rodzaj, każde będą dobre) przekrajamy na pół, połówki smarujemy odrobiną masła, nakładamy pieczarki, cebulę z papryką, przyprawiamy bazylią i posypujemy startym serem.
    Do rozgrzanego piekarnika do 180'C wkładamy zapiekanki na około 10min.
    Smacznego

Składniki
Składniki