Domowe Sajgonki

Domowe Sajgonki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: mojedomowe
Sajgonki składają się z zawiniętego w papier ryżowy farszu przyrządzonego przeważnie z mięsa oraz warzyw.

Składniki

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • Gotowe warzywa chińskie
  • Sos do Sajgonek
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego

Przygotowanie

  1. Warzywa smażyć na maśle aż będą miękkie doprawić solą pieprzem i Vegetą .Odstawić do ostygnięcia. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min Papier ryżowy włożyć na kilka sekund do ciepłej wody następnie poniżej środka układamy po 1 łyżce warzyw i trochę makaronu,zawijamy. Smażymy na oleju.

Składniki
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • Gotowe warzywa chińskie
  • Sos do Sajgonek
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
Składniki