Domowe batoniki owsiane z dodatkami.

Domowe batoniki owsiane z dodatkami.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Milycooking
Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.

Składniki

  • Płatki owsiane 200 g
  • Suszone mango 200 g
  • Kandyzowany imbir 30 g
  • Chipsy kokosowe 100 g
  • Orzechy nerkowca 50 g
  • Chipsy bananowe 100 g
  • Miód ( najlepiej płynny ) 4 łyżki
  • Olej ( może być zwykły lub np. kokosowy ) 4 łyżki
  • Jajka 4 szt

Przygotowanie

  1. Przygotowanie naszych batoników zaczynam od pokrojenia lub połamania dodatków ( na kawałki dowolnej wielkości). Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, pokrojone dodatki, jajka, olej i miód. Wszystko mieszamy na jednolitą masę a następnie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Po tym czasie wystawiamy blachę do ostygnięcia, dopiero wtedy kroimy nasze batoniki ( wcześniej, gdy nie będą wystarczająco zimne mogą się nam rozlecieć ). Smacznego!!

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 14 marca
Pyszotka:)
KulinarnaChwila 14 marca
Pyszotka:)
Składniki
  • Płatki owsiane 200 g
  • Suszone mango 200 g
  • Kandyzowany imbir 30 g
  • Chipsy kokosowe 100 g
  • Orzechy nerkowca 50 g
  • Chipsy bananowe 100 g
  • Miód ( najlepiej płynny ) 4 łyżki
  • Olej ( może być zwykły lub np. kokosowy ) 4 łyżki
  • Jajka 4 szt
Składniki