Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

Domowa wędlina - pieczony filet z indyka
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotować marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki

    Filet z indyka włożyć do marynaty a następnie przełożyć do woreczka lub rękawa do pieczenia.

    ( Jeśli marynata wam została wlać również do woreczka z indykiem).

    Odstawić do lodówki na całą noc.

    Następnego dnia piec 35 minut w temperaturze 180 stopni a następnie kolejne 10 minut piec rozcinając woreczek do pieczenia.

    Jeśli użyjecie większego kawałka mięsa ok 1 kg. należy zwiększyć czas pieczenia ok. 15 minut.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 20 lipca 2018
idealna!
Składniki