Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny twaróg domowej roboty. kto raz spróbuje, nie wróci do sklepu
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 204
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2187
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 207
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1968
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 204
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2187
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 207
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1968
Składniki
Mleko zagotowuję w sporym garnku. Zmniejszam moc palnika do minimalnego, dodaję sok cytrynowy i mieszam. Podgrzewam cały czas, nie zagotowując już, do momentu, aż zaczną się robić twarogowe grudki. Wyłączam palnik i studzę.
Sitko wykładam czystą ścierką. Duże kawałki sera zdejmuję łyżką i układam na sicie. Pozostałe mleko delikatnie przelewam. Pozostawiam do odcedzenia. Zawiązuję Ścierkę w sakiewkę, jak większość cieczy zejdzie. Sitko z serem wkładam w garnek i wkładam na noc do lodówki.