Domowa kiełbasa - tym razem wędzona.

Domowa kiełbasa - tym razem wędzona.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Wiech_K
To ta sama kiełbasa, której część, po sparzeniu, zjedliśmy z grilla. Przepis: https://smaker.pl/przepis-domowa-kielbasa-biala-lub-wedzona,101100.html Tym razem uwędzona.

Składniki

Przygotowanie

  1. Korzystając z uprzejmości znajomego restauratora podrzuciłem moje wyroby do jego komory wędzarniczej.
    Takie domowe wędliny to coś zupełnie innego, niż te ze sklepu.
    Moja kiełbasa wędziła się ok. 4 godzin w temperaturze ok. 50 - 55 st. C.

Komentarze do przepisu (3)

gogusia 28 lipca 2013
u nas też własna kiełbaska tylko z dodatkiem mięsa wołowego i indyczego pycha :)
Zazula1 28 lipca 2013
Nie powinnam ale zazdroszczę :)Niestety nie mam możliwości uwędzenia... nie ma to jak swojskie wyroby.
maxymil 29 lipca 2013
na działeczce wędzimy w beczce ,smak niezapomniany,rewelacja.
Składniki
Składniki