Dip szpinakowy

Przepis dnia 2010-03-12
Dip szpinakowy
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Szybki i smaczny dip, idealny z chrupiaca bagietka lub innym chlebkiem

Składniki

  • swiezy szpinak posiekany, 1 szklanka
  • cebulka zielona posiekana, 2 sztuki "lodyzki"
  • majonez light, 1 1/2 lyzki
  • jogurt lub smietana light, 1 1/2 lyzki
  • pieprz,sol

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki wymieszac razem i doprawic do smaku. Jesli ktos lubi ostrzejszy smak moze dodac wiecej cebulki

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 11 marca 2010
Bardzo lubię szpinak :) chętnie wypróbuję przepis, gdy na targu pojawi się świeży :)
kasikzaki 13 marca 2010
Zapomniałam dodać zamiast jogurtu i majonezu dałam tylko jogurt grecki bo go uwielbiam. Nie wiem czy tym... Czytaj całość »
Zapomniałam dodać zamiast jogurtu i majonezu dałam tylko jogurt grecki bo go uwielbiam. Nie wiem czy tym zepsułam Twój przepis ale jest pycha :):)
agolinka2010 18 marca 2011
Do ulubionych!
Składniki
  • swiezy szpinak posiekany, 1 szklanka
  • cebulka zielona posiekana, 2 sztuki "lodyzki"
  • majonez light, 1 1/2 lyzki
  • jogurt lub smietana light, 1 1/2 lyzki
  • pieprz,sol
Składniki