Dietetyczne i zdrowe ,,frytki''''

Dietetyczne i zdrowe ,,frytki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: isabelle
Jeżeli ktoś lubi frytki a wie, że są nie zdrowe może spróbować ważywnych frytek, które są smaczne i proste

Składniki

  • ok. 30 plasterków cukini
  • olej ryżowy lub lniany,
  • sól

Przygotowanie

  1. Olej podgrzej na patelni (najlepiej ryżowy lub lniany bo zawiera on dużo kwasów omega i witamin), wrzuć plasterki cukini i piecz do 5 minut, po upieczeniu odsącz i lekko posól. Takie frytki nadają się do mięs, rym i jako przystawki.

Komentarze do przepisu (6)

irma 29 stycznia 2010
Podoba mi się ten pomysł!
zawiela 29 stycznia 2010
Warzywnych.Dobry pomysł ;)
kobra6 30 stycznia 2010
Oleju lnianego używa się na zimno!Gorący traci swoje wartości odżywcze:):):Pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ok. 30 plasterków cukini
  • olej ryżowy lub lniany,
  • sól
Składniki