Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deska imprezowych przekąsek. To będzie HIT każdej imprezy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Do mniejszej miseczki wlewam ciepłą ale nie gorąca wodę i kruszę drożdże. Dodaję cukier, mieszam i odstawiam na 5 minut. Do miski dodaję mąkę, zaczyn, sól i wyrabiam ciasto. Odstawiam na 40 minut Z ciasta formuję małe bułeczki wycinając większą szklanką. Połowę bułeczek podpiekam na suche jale nagrzanej patelni a z reszty robię mini pizzę. U mnie z serem, salami, cebulą i papryką.