Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna deska masła, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań ze znajomymi. Wystarczy ubić masło na puch, wyłożyć je na deskę, oprószyć solą i podać z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się tutaj wędzona ryba w połączeniu z chrupiącymi orzechami, ostrą cebulą i słodką konfiturą z żurawiny. Do tego winogron, wędzony ser i chrupiące pieczywo. Przepis pochodzi z 502. odcinka programu "Ewa gotuje".
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 157
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 573
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 157
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 573
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 109
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 128
Składniki
Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.