Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami i cynamonem to klasyka – zawsze świetnie smakuje, a z budyniem jeszcze bardziej. W sam raz na deser lub lekką kolację. Pychota!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Ryż gotujemy - najlepiej w mleku. Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Jabłka obieramy ze skórek, kroimy na mniejsze kawałki, najlepiej plasterki. W garnku zagotowujemy troszkę wody - tak żeby przykryła dno garnka - wrzucamy pokrojone jabłka, cukier waniliowy i prażymy na małym ogniu aż będą miękkie i lekko się będą rozpadać. Odstawiamy do wystudzenia a następnie mieszamy je z cynamonem. Ja skorzystałam z jabłek w słoiku przygotowanych na zimę. W miseczkach, szklankach, salaterkach układamy warstwami - jabłka - ryż - budyń. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!