Danie fusion ;)

Danie fusion ;)
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Smynio
Szybkie połączenie kuchni śródziemnomorskiej, chińskiej z włoską oliwą :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Krewetki parzymy na durszlaku, podsmażamy z łyżką oliwy z oliwek i rozmarynem na patelni. Ok. 3minut. Wytworzy się płyn z krewetek. Wrzucamy z powrotem krewetki na durszlak, aby pozbyć sie płynu. Znów smażymy krewetki na patelni z łyżką oliwy z oliwek, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony, paprykę, sól, pieprz. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy do miseczki na chwilę.

  2. Na patelni rozgrzewamy znów łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mieszankę chińską. Przygotowujemy wg przepisu na opak. lub wg własnych upodobań co do twardości warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem. Pod koniec dodajemy krewetki, mieszamy i chwileczkę trzymamy na ogniu.

  3. Do naczynia wkładamy ugotowany ryż, na to mieszankę z krewetkami. Gotowe :) Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 24 stycznia 2010
co to jest mieszanka chinska ?
renka 24 stycznia 2010
Mieszanka chińska to warzywa mrożone ,które można dostać w każdym sklepie .
Składniki
Składniki