Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna kreteńska przekąska, pyszna, lekka i szybka w wykonaniu:) Idealna na ciepłe dni:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Bułkę oblewamy z każdej strony wodą. Umieszczamy w miseczce o średnicy zbliżonej do bułki. Górę bułki równomiernie skrapiamy 1 łyżką oliwy.
Pomidor zaparzamy i obieramy ze skórki. Obrany pomidor przecieramy na tarce o grubych oczkach. Przetarty pomidor nakładamy na bułkę. Na to kruszymy fetę, obsypujemy oregano i skrapiamy pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. SMACZNEGO:)