Czosnkowe krewetki na maśle z chili

Przepis dnia 2013-11-14
Czosnkowe krewetki na maśle z chili
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: tunaCooking
Uwielbiam smak krewetek zmieszany z masłem, żadna oliwa czy olej. W tym przepisie masło jest jednym ze składników sukcesu. A kawałki bagietki maczane w sosie po krewetkach są po prostu poezją. Dodatkowo można podawać je z sosem czosnkowym lub chili, najlepiej zrobionym własnoręcznie.

Składniki

  • 0,5kg krewetek
  • 100g masła
  • 7 ząbków czosnku
  • 0,5 ostrej papryczki
  • bagietka
  • sól morska
  • ćwiartki cytryny

Przygotowanie

  1. Na patelni rozpuścić masło.
    Dodać posiekany czosnek i pokrojoną papryczką. Wszystko smażyć przez ok 2 minuty.
    Dodać krewetki przesmażyć wszystko chwilę na dużym ogniu.
    Posolić do smaku.
    Podawać z bagietką i skropione cytryną

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 13 listopada 2013
Dokładnie jak w opisie ,nic dodać ,nic ująć...zdecydowanie moje smaki.
Konto usunięte 19 stycznia 2014
Oczywiście fantastyczne.
59Urszula 19 stycznia 2014
Proponuję na koniec dużą ilość zielonej pietruszki . Poezja !!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 0,5kg krewetek
  • 100g masła
  • 7 ząbków czosnku
  • 0,5 ostrej papryczki
  • bagietka
  • sól morska
  • ćwiartki cytryny
Składniki