Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czipsy z tortilli są fajną przekąską na te długie jesienne wieczory. Chrupiące, pachnące połączeniem parmezanu z czosnkiem aż same się proszą aby je zjeść. Zapraszam
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1439
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 170
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 583
Szybka i smaczna
Odsłon: 9422
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2139
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1439
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 170
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 583
Szybka i smaczna
Odsłon: 9422
Składniki
Przygotowanie naszych czipsów jest bardo proste i szybkie. Można je przygotować gdy mamy niezapowiedzianych gości. Zaczynamy. Tortille kroimy na małe kawałki ( ja kroiłem na trójkąty ) i przekładamy do miski. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę lub bardzo drobno siekamy. Przekładamy go do małej miseczki.
Do czosnku dodajemy zioła, paprykę, sól, parmezan oraz olej. Wszystko razem mieszamy. Następnie zawartość małej miseczki przelewamy na tortille, które znajdują się w dużej misce. Mieszając przyprawy z tortillami staramy się aby każdy kawałek był dobrze przez nie “obklejony”. Tak przygotowane kawałki tortilli układamy na blaszce oczywiście wyłożonej papierem do pieczenia. Najlepiej tak aby się nie dotykały. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni i pieczemy przez mniej więcej 13 minut. Po tym czasie nasze czipsy z tortilli są gotowe!! Smacznego!!