Czerwone śledzie po kaszubsku

Czerwone śledzie po kaszubsku
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: milla_poz
Dość pikantne śledzie, przepis z rodzinnych stron mojej mamy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie miekka dodać koncentrat z cukrem i przyprawy do smaku. Dusić chwilę na małym ogniu, później trochę przestudzić.

  2. Śledzie pokroić na kwadratowe kawałki i układać w misce lub kamionce, przekładając każdą warstwę cebulą. Odstawić na 24 godz do lodówki.

Komentarze do przepisu (8)

konia 18 lutego 2011
Super i jak ladnie podane :)
wz31 18 lutego 2011
Pychota.Oj zjadło by się.
madziak 18 lutego 2011
milla mam małe pytanie te filety ze śledzi to maja być surowe, czy też marynowane albo w oleju? Głupie pytanie... Czytaj całość »
milla mam małe pytanie te filety ze śledzi to maja być surowe, czy też marynowane albo w oleju? Głupie pytanie ale nigdy nie robiłam podobnego dania. Dziękuję za odpowiedz :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki