Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mateusz
Święta nie obejdą się bez babeczek

Składniki

  • 140 g masła
  • 150 g czekolady
  • 4-5 jajek
  • 195 g cukru
  • 75 g mąki

Przygotowanie

  1. Czekoladę roztopić w rondelku z masłem. Następnie ubić jajka z cukrem i zmieszać z czekoladą. Przygotować foremki, posmarować je masłem i posypać bułką tartą. Masę wlewać kolejno do foremek. Masę w foremkach zamrażamy w lodówce. Wypiekać musiszmy zamrożone w temp. 240ºC przez 4 minuty.

Składniki
  • 140 g masła
  • 150 g czekolady
  • 4-5 jajek
  • 195 g cukru
  • 75 g mąki
Składniki