Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 535
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 744
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 35
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 535
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 744
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 35
Składniki
Cukier z cynamonem wymieszałam. Jajka rozkłóciłam widelcem.
Chleb tostowy okroiłam ze skórek i na desce do krojenia rozwałkowałam kromki na cienkie plastry.
Na każdą rozwałkowaną kromkę wykładałam po 1 łyżeczce nutelli i zwijałam ścisło w roladkę.
Każdą roladkę obtaczałam w cukrze i cynamonie a następnie w rozkłóconym jajku. Smażyłam na złoto - brązowy kolor.
Notatki: * roladki szybko się rumienią i trzeba pilnować by przekręcić na drugą stronę i zdjąć zanim się przypalą * odsączyłam z nadmiaru jajka