curry

curry
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agal4545
proste

Składniki

  • ginger, 1 swiezy
  • cebula, 3 srednie
  • czosnek, 3-4 zabki
  • puszka pomidorow
  • curry najlepiej orginalne, 3 lyzki stolowe
  • mieso pokrojone w kostke najlepiej mieszane

Przygotowanie

  1. zetrzec na tarce ginger,w kostke pokroic cebulke i starty czosnek podsmazyc na zloto na oleju,po czym dodac 3 lyzki stolowe curry ,rozmieszane w kubku zimnej wody

  2. do tego dodac mieso ,i na malym ogniu dusic do 45 minut.

  3. po czy dodac puszke pomidorow, mozna dodac troszke mleczka kokosowego,ale nie koniecznie.

  4. mozna podawac z ryzem lub jak ktos woli z ziemniaczkami mlodymi,lecz ziemniaki trzeba wkroic w czsie gotowania sie mieska

  5. salatka : zetrzec na tarce na srednich oczkach ogorka zielonego ze skorka i wymieszac z jogurtem naturalnym

Komentarze do przepisu (8)

agniesia76 07 stycznia 2010
na pewno zrobię uwielbiam smak curry!!
milusia1604 07 stycznia 2010
Czy ten ginger można czymś zastąpić?
Nebraska 07 stycznia 2010
ginger to imbir
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ginger, 1 swiezy
  • cebula, 3 srednie
  • czosnek, 3-4 zabki
  • puszka pomidorow
  • curry najlepiej orginalne, 3 lyzki stolowe
  • mieso pokrojone w kostke najlepiej mieszane
Składniki