Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, efektowna i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią w roli głównej. Doskonały przepis dla zabieganych oraz początkujących kucharzy. Rozchodzi się w ekspresowym tempie.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 78
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 427
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1459
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 78
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 427
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1459
Składniki
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie paseczki.
Ser feta przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy bazylię i zioła prowansalskie, wszystko razem mieszamy.
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. Na środku rozsmarowujemy ser feta z ziołami. Zostawiamy około 2 cm marginesu z każdej strony. Na ser feta układamy plastry cukinii. Doprawiamy tartę solą i pieprzem. Brzegi ciasta smarujemy rozpuszczonym masłem przy użyciu pędzelka.
Tartę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut (do zrumienienia brzegów).
Upieczoną tartę wyciągamy z piekarnika, dekorujemy koperkiem.