Cukinia w Panierce jak Schabowy.

Cukinia w Panierce jak Schabowy.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Najlepiej smakuje prosto z patelni jeszcze ciepła,bardzo lubię podawać ją z sosem czosnkowym,jako samodzielne danie lub przekąska.

Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia
  • sól i pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • 1 jajko L
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć obrać ze skórki chyba,że jest to młoda cukinia to można skórkę pozostawić.
    Pokroić na plastry 1,5-2 cm,posolić i odstawić na durszlaku,żeby puściła sok na ok.10 min.
    Po tym czasie roztrzepać na talerzyku jajko,ze szczyptą soli,pieprzu oraz curry.
    Krążki cukinii obtoczy w mące,w jajku,na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na złoto.
    Podawać na ciepło np.z sosem czosnkowym,chodź sama bez niczego też jest pycha.


Komentarze do przepisu (9)

slodkisentyment 27 czerwca 2019
Bardzo lubię :)
BEATA1978 27 czerwca 2019
Robię dokładnie tak samo i sos czosnkowy obowiązkowo :)
fafiatko 27 czerwca 2019
Samo najlepsze!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • sól i pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • 1 jajko L
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
Składniki