Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem kolejne popisowe danie mojego Męża - cukinia w panierce. Bardzo szybkie, proste, ale przepyszne. Czuć prawdziwy smak cukinii :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1071
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1071
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 147
Składniki
Cukinie umyć, gdy jest duża najlepiej obrać skórę. Pokroić na plastry ok 1-2 cm, doprawić warzywkiem z każdej strony. Plastry cukinii obtoczyć najpierw w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku, a na koniec obtoczyć w bułce tarce. Gotowe plastry cukinii smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości, z każdej strony przez ok 2-3 min.
Podawać na ciepło. Można jeszcze troszeczkę posolić, chociaż ja nie przepadam. Smacznego :)