Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z cukinii. Tylko 3 składniki. Zrobicie ją ekspresowo. Cukinia smażona w bułce tartej świetnie smakuje podawana z sosem śmietanowym. Można ją serwować również jako dodatek do dań obiadowych, np. z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1141
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1141
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Cukinię dokładnie umyj, osusz i pokrój w 5 mm plasterki.
Do miseczki wbij jajko, dodaj ulubione przyprawy. Jajko roztrzep widelcem.
Plastry cukinii obtocz w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Cukinię w bułce tartej smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.