Cukinia nadziewana kiełbasą

Cukinia nadziewana kiełbasą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Cukinia podana na inny sposób.

Składniki

  • Cukinia 10 plasterków o gr 2 cm
  • Starta dynia
  • Kiełbasa własnej roboty 10 plasterków
  • Ser żółty starty 5 dag
  • Pieczarka świeża 10 plasterków
  • Oregano suszone do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mozzarella 10 plasterków
  • Papryka wędzona w proszku do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii i posypać startym serem. Następnie ułożyć po plasterku kiełbasy, posypać wędzoną papryką i przykryć plasterkami pieczarek wcześniej zamarynowanych w oliwie, soli i pieprzu. Posypać oregano, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, przed końcem pieczenia na każdą zapiekaną cukinię położyć plasterek mozzarelli, posypać startą dynią i zapiec na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 04 listopada 2019
Super przekąska :)
Składniki
  • Cukinia 10 plasterków o gr 2 cm
  • Starta dynia
  • Kiełbasa własnej roboty 10 plasterków
  • Ser żółty starty 5 dag
  • Pieczarka świeża 10 plasterków
  • Oregano suszone do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Mozzarella 10 plasterków
  • Papryka wędzona w proszku do smaku
Składniki