Cukinia nadziewana

Cukinia nadziewana
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
...z nutką śródziemnomorską

Składniki

  • 1 średnia cukinia
  • 10 pomidorów suszonych (z oliwy)
  • 20 zielonych marynowanych oliwek
  • 10 -15 dag serka pleśniowego ulubionego
  • sól, papryka czerowna ostra, oregano
  • 2 cebule
  • 10 dag salami
  • 1 łyżka jogurtu greckiego

Przygotowanie

  1. Cebulę ( w kostkę) udusić na oliwie ( tej z pomidorów) aż nabierze połysku. Dodać pokrojone w kostkę salami i paprykę w proszku , podsmażyc ok.2-3 min. Farsz ostudzić. Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.

  2. Dodać pozostałe składniki ( bez cukinii) - doprawić: Oliwki powinny być pokrojone w plasterki, pomodory rozdrobnione na kawałki,serek pleśniowy pokruszony. Wymieszać dokładnie.

  3. Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć , nadziać farszem i zapiec - temp. 180 sty. ok.20 min.

  4. Danie jest bardzo sycące wiec z powodzeniem moze być podane na obiad.

  5. Smacznego i słonecznego lata życzę.

Komentarze do przepisu (5)

wiola1100 29 lipca 2010
świetne zestawienie smaków, musi być pyszne
sereberko80 29 lipca 2010
za każdym razem kiedy zerkam na to zdjęcie, robię się głodna :-) już od jakiegoś czasu "chodzi" za mną taki... Czytaj całość »
za każdym razem kiedy zerkam na to zdjęcie, robię się głodna :-) już od jakiegoś czasu "chodzi" za mną taki smak ale niestety brak czasu na urzeczywistnienie zachcianki ... mam nadzieje, że jednak wkrótce się uda :-) pozdrawiam
kibi87 30 lipca 2010
musze, musze zrobić, do ulubionych, ładne zdjęcie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średnia cukinia
  • 10 pomidorów suszonych (z oliwy)
  • 20 zielonych marynowanych oliwek
  • 10 -15 dag serka pleśniowego ulubionego
  • sól, papryka czerowna ostra, oregano
  • 2 cebule
  • 10 dag salami
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
Składniki