Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszna przystawka lub danie obiadowe

Składniki

Przygotowanie

  1. Cukinie umyć, pokroić w grube plastry.
    Łyżeczką wydrążyć cukinię i miąższ drobno posiekać.

  2. Pieczarki pokroić w półplasterki.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Na oleju zeszklić cebulę, dodać pieczarki, podsmażyć.
    Do podsmażonych pieczarek dodać miąższ cukinii i smażyć do wyparowania wody.
    Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną ziół prowansalskich.
    Ostudzić.

  3. Do wydrążonych krążków cukinii nałożyć farsz do wysokości krążka.
    Panierować krążki w mące, jajku i bułce.

  4. Smażyć na oleju,

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 25 czerwca 2018
Uwielbiam cukinię :)
Składniki
Składniki