Cukinia

Cukinia
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sandra1
Szybka i smaczna .....

Składniki

  • cukinia
  • jajko
  • vegeta
  • bułka tarta
  • margaryna do smażenia

Przygotowanie

  1. - Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 0,5 cm.

    - Jajko rozbełtać i przyprawić vegetą.

  2. Pokrojoną cukinie moczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
    Smażyć na margarynie aż uzyska złoty kolor.
    Układać na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.


    Taką cukinie można podawać do obiadu, bądź samą jako przekąskę....

Komentarze do przepisu (7)

GREGORHSPEED 19 lutego 2014
Mmmm ,bardzo lubię! Kciuk ;)
pesto 19 lutego 2014
Smak dzieciństwa :) tylko vegeta niepotrzebna, po co zasypywać glutaminianem delikatną i pyszną cukinię... :)... Czytaj całość »
Smak dzieciństwa :) tylko vegeta niepotrzebna, po co zasypywać glutaminianem delikatną i pyszną cukinię... :) No i na margarynie się nie smaży tylko na oleju. Margaryna w wysokich temperaturach jest szkodliwa, no i składa się z rakotwórczych tłuszczy trans powstających w procesie utwardzania. Olej, olej, olej! :)
sandra1 19 lutego 2014
:-) też uwielbiam ją i jem samą z keczupem :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • cukinia
  • jajko
  • vegeta
  • bułka tarta
  • margaryna do smażenia
Składniki