Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety schabowe nieco inaczej z serem i szynką
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1143
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11662
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1009
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1143
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11662
Składniki
W każdym z filetów zrobić ‘kieszonkę’, nacinając głęboko kotlet z jednej krawędzi.Przyprawić oby dwa filety zarówno w środku jak i nazwenątrz solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczka. Do zrobionej kieszonki wepchnąć po 1 plasterku szynki i sera (ułatwiam sobie nieco kroją na plasterek sera oraz szynki).Jesli za mocno rozetniemy to spiąć wykałaczką albo obwiązać białą nitką, żeby nie rozwaliły się podczas smażenia. Panierować jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron przez parę minut, na niedużym ogniu. Pod koniec smażenia przykryć je na minutę przykrywką, żeby lepiej doszły w środku – po przekrojeniu rozpuszczony ser powinien delikatnie wypływać z kotleta.... Proponowane podanie z młodymi ziemniaczkami jak widać na załączonym zdjęciu