Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Przygotować ciasto naleśnikowe: przesianą mąkę wsypać do garnka, w mące zrobić wgłębienie, wbić jaja, dodać sól, wlać mleko i rozrobić ciasto trzepaczką na gładką masę. Do ciasta wlać wodę, dokładnie rozmieszać.
Usmażyć naleśniki: rozgrzać patelnie, powierzchnię patelni dokładnie posmarować masłem lub olejem. Na rozgrzaną patelnie wlewać ciasto, rozprowadzić je równomiernie poruszając patelnią. Naleśniki szybko smażyć z obydwu stron, lekko je rumieniąc. Usmażone naleśniki składać jedne na drugich, aby nie obsychały.