Ciasto francuskie z szynką

Ciasto francuskie z szynką
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przekąska na ciepło lub zimno.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • dobrej jakości szynka lub boczek pokrojony w cienkie plasterki
  • roztrzepane jajko

Przygotowanie

  1. ciasto francuskie pociąć na paski 1.5-2 cm, na to położyć cieniutki plasterek szynki, następnie przykryć drugim paskiem ciasta francuskiego. Przygotowane paski nabijamy na wykałaczki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy aż ciasto się zarumieni w temperaturze 200 stopni.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 21 listopada 2020
Pyszotka:)
fafiatko 23 listopada 2020
Bardzo fajny sposob podania, od razu bardziej zacheca.
Składniki
  • ciasto francuskie
  • dobrej jakości szynka lub boczek pokrojony w cienkie plasterki
  • roztrzepane jajko
Składniki