Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitarty są doskonałą przekąską. Chrupiące, cebulowe, idealne do piwa. A do tego takie proste.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 642
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory i doprawiamy tymiankiem. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraty (wraz z papierem). Wykładamy nimi formy do muffinek. Na dno minitarty wsypujemy pół łyżeczki żółtego sera, a na nim kładziemy farsz pomidorowo-cebulowy. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor około 15min w 200stopniach. Do nadzienia wykorzystałam czerwoną i białą cebulę. Przekąski ciekawie się prezentują, gdy wykorzystamy 3 czerwone cebule.