ciasto francuskie z farszem pieczarkowym

Przepis dnia 2011-07-02
ciasto francuskie z farszem pieczarkowym
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anna_82
szybkie w przygotowaniu, dobre na obiad, przekąskę i każdą imprezę !!

Składniki

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażam cebulę i dodaję starte pieczarki. Smażę do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Solę i pieprzę do smaku.

  2. Ciasto francuskie kupuję w biedronce zwinięte w rulon. Rozwijam je, kroję na kawałki. kładę na nie farsz i zawijam w kopertę.

  3. Koperty układam na blaszy, na papierze do pieczenia, wkładam do piekarnika nagrzanego do 230 stopni C na około 12-15 minut, aż będą mocno zarumienione. Smacznego!!

Komentarze do przepisu (10)

mimi619 25 czerwca 2011
Ładnie Ci wyszło ;) Pyszne musi być... :)
Kurka_domowa 25 czerwca 2011
Apetycznie wyglądają :) Na pewno wypróbuję.
Konto usunięte 26 czerwca 2011
Smakowicie wyglądają,na pewno wypróbuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki