Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu na szybką przekąskę, którą możesz podać gościom na imprezie lub rodzinie na pyszną kolację? Ciasto francuskie z boczkiem świetnie się do tego nada. Potrawę przygotujesz ekspresowo, a w razie konieczności (bo przekąski znikają naprawdę błyskawicznie) - możesz w kilka minut dorobić wiele kolejnych porcji.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1192
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12171
Składniki
Rozwiń ciasto francuskie na blaszce z piekarnika - tak, aby papier, w którym było zawinięte, dotykał blachy. Jeśli przygotowałeś własne ciasto, podłóż pod nie papier do pieczenia. Ciasto francuskie cienko posmaruj sosem - najlepiej sprawdzi się do tego pędzelek kuchenny lub łyżeczka.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Obsyp równomiernie przygotowane ciasto. Następnie wyłóż na nie boczek, pokrojony w drobne paseczki.
Piecz według wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego (zazwyczaj 200-220 stopni Celsjusza, przez ok. 20 minut, często z termoobiegiem).
Po upieczeniu ciasto francuskie z boczkiem podziel na długie pasy i udekoruj świeżym, poszatkowanym szczypiorkiem. Możesz podawać z dipem czosnkowym.