ciasto cytrynowe

ciasto cytrynowe
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
pyszne aromatyczne ciasto :)

Składniki

  • CIASTO:
  • 35 dkg mąki pszennej
  • 35 dkg cukru
  • 35 dkg margaryny
  • 6 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 cytryny
  • Lukier:
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szkl. cukru pudru

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i startą skórkę z 3 cytryn. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem pergaminowym blaszki. Piec 50 min. w 180 stopniach.

  2. Lukier: cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny, powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Upieczone ciasto polukrować. Smacznego

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 24 lutego 2013
uwielbiam takie ekspresowe babki :))
anetas197601 24 lutego 2013
zgadzam się z Tobą :)))
Ewcik 24 lutego 2013
Cos dla mojego faceta.Szybka babka mocno cytrynowa.Super.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:
  • 35 dkg mąki pszennej
  • 35 dkg cukru
  • 35 dkg margaryny
  • 6 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 cytryny
  • Lukier:
  • sok z 1 cytryny
  • 1 szkl. cukru pudru
Składniki