Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i bardzo szybkie do wykonania. Idealne ka różnego rodzaju imprezy lub wizytę niespodziewanych gości.
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 111
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 111
Składniki
Ananasy dokładnie odsączamy z soku. Ciasto rozwijamy i tniemy na kwadraty o boku ok. 11-12 cm. Najlepiej zmierzyć długość i szerokość ciasta i wtedy podzielić. Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce serka, następnie plaster ananasa. Wewnątrz każdego kwadratu robimy nacięcia w rogach. W każdym rogu dwa nacięcia pod kątem 90 stopni. Rogi ciasta zaginamy do środka sklejając je wewnątrz ananasa. Na środek układamy wiśnię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok. 220 ° C przez ok 20 min-25 na złoto. Przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.