Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser, szynka, pieczarki to trio idealne.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 473
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 473
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zarumienić cebulę na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i podsmażyć do czasu aż woda (powstała z grzybów) wyparuje. Doprawić solą, pieprzem. Ostudzić. Dodać ser mozzarella i wymieszać całość z sosem kebab gyros: w wersji łagodnej lub ostrej wg uznania.
Na plasterku szynki rozprowadzić farsz i ścisło zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej a następnie podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać ciepłe serwując z sosem