Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo chrupiące placki ziemniaczane z dodatkiem podsmażonej kiełbasy śląskiej z czosnkiem i cebulą.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 160
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 287
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Składniki
Na patelni podsmażamy pokrojoną kiełbasę śląską w ćwierć plastry, cebulę w kostkę i drobno pokrojone ząbki czosnku. Obrane, umyte ziemniaki trzemy na pulpę. Do ziemniaczanej pulpy dodajemy mąkę, jajka, sól, pieprz ziołowy, majeranek i podsmażoną kiełbasę z cebulą. Całość mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby pulpa przeszła smakami. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju na rumiany kolor z obu stron. Usmażone placki osuszamy z oleju na papierowych ręczniczkach. Placki możemy podać z naturalnym jogurtem lub gęstą, kwaśną śmietaną. Smacznego !!!