Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Krewetki opłukać pod zimną wodą.

  2. Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.

  3. Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.

  4. Koperek umyć i posiekać na drobno.

  5. Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.

  6. Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.

  7. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (6)

Futka 21 maja 2016
Wspaniała propozycja. Ubolewam, że mogę tylko patrzeć na krewetki, bo niestety jestem na nie uczulona. Ale... Czytaj całość »
Wspaniała propozycja. Ubolewam, że mogę tylko patrzeć na krewetki, bo niestety jestem na nie uczulona. Ale propozycja jest wyborna dla wszystkich smakoszy owoców morza :)
ciacho50 21 maja 2016
Muszę zabrać jedną i spróbować. Niestety nie moge się przełamać. Gdybym miała takie gotowe jak Ty... Czytaj całość »
Muszę zabrać jedną i spróbować. Niestety nie moge się przełamać. Gdybym miała takie gotowe jak Ty zrobiłaś, może ....
GREGORHSPEED 22 maja 2016
Uwielbiam <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki