chłopski pieróg

Przepis dnia 2010-05-24
chłopski pieróg
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
pieróg z kaszanką doskonały do barszczyku

Składniki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę w tym czasie zrobić farsz;cebulę drobno kroimy i smażymy na złoto,dodać przeciśnięty przez praske czosnek i kiszkę pokrojoną na małe kawałki wszystko to razem smażyć do połaczenia się składników cały czas mieszając,doprawić musztardą solą i pieprzem,wystudzić.Ciasto podzielić na 2 części każdą rozwałkować na kształt elipsy położyć połowę farszu i zlepić dużego pieroga to samo z drugą częścia ciasta,wyjdą nam 2 duże pierogi,ułożyć na blaszce posmarowanej olejem z wierzchu pomarować rozbełtanym jajkiem i posypac kminkiem piec 30 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 21 maja 2010
super pomysł, moj mąż uwielbia kaszankę, musze wypróbować, pzdr
Hanix1984 21 maja 2010
Super sprawa. Kupuję wszystko !!!!
wioleta333 21 maja 2010
fantastyczny pomysł z kaszanką ,napewno zrobię ......
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki