Chłopska patelnia.

Chłopska patelnia.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Chłopska patelnia, usmażone kawałki mięsa z cebulą podane z chlebem jako ciepła przekąska.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem.

  2. Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (2)

bryssska 18 września 2018
Taką lubię najbardziej ;-D
catha 11 października 2018
Coś dla mojego męża :)

Polecane przepisy: Chłopska patelnia.

Składniki
Składniki