chlebek z żurawiną

chlebek z żurawiną
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
chlebek inny niż wszystkie :)))

Składniki

  • 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 400 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • garść żurawiny
  • 25 g drożdży
  • 400 ml letniej wody
  • sezam do posypania

Przygotowanie

Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 02 lutego 2013
fajny jest, leciutko słodki, do twarożków i dżemów w sam raz, upiekę jutro z rana :)
anetas197601 02 lutego 2013
właśnie z nim jest ten "minus", że on się nadaje tylko do serka lub dżemu, ale jest pyszny :))
Konto usunięte 02 lutego 2013
A ja taki tylko z samym masełkiem mogę i nic więcej mi nie trzeba :)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 400 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • garść żurawiny
  • 25 g drożdży
  • 400 ml letniej wody
  • sezam do posypania
Składniki