Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek odrywany to hit na grill, ten jest z masłem ziołowo-czosnkowym i tartym serem. Kształt ślimaka świetnie sprawdza się przy odrywaniu kawałków chlebka. Polecam, a kto już raz zrobi, będzie robił na każdą okazję. Taki chlebek to super pomysł na imprezę. Zaletą chlebka jest to, że na drugi dzień po spryskaniu go wodą i podgrzaniu w piekarniku smakuje jak świeży.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34670
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34670
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Resztę składników wymieszać w misce i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto i odłożyć do wyrośnięcia na ok. godzinę.
W tym czasie przygotować masło. Do miękkiego masła wcisnąć czosnek i posiekaną zieleninę według uznania. Następnie całość doprawić solą i pieprzem.
Ciasto po wyrośnięciu podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na cienki prostokąt 40x30 cm. Jedną część wysmarować dokładnie masłem czosnkowym i posypać tartym serem. Na to nałożyć drugą część, dokładnie docisnąć i posklejać brzegi. Następnie ciasto kroimy wzdłuż dłuższego boku na paski szerokości ok. 2-3 cm. Każdy pasek zwijamy w spiralkę i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy ślimak. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni góra-dół przez ok 20-25 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!