Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 71
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 71
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2277
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 272
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1629
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.