Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i szybki w wykonaniu chleb z maslem czosnkowym, aromatyczny i wzbogacony serem mozzarella.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7351
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 193
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7351
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 193
Składniki
Wymieszac wszystkie skladniki do uzyskania wilgotnego ciasta. Wyrabiac ciasto na blacie, w razie potrzeby uzyc maki. Gdy ciasto bedzie gladkie, uformowac kule i przykryc sciereczka. Ciasto powinno powiekszyc podwójnie swoja objetosc.
Wyrosniete ciasto splaszczyc dlonia do uzyskania waskiego krazka. Nozem wykroic w miare równe kwadraty i posmarowac krawedzie jajkiem Miekkie maslo wymieszac z posiekana dymka i zmiazdzonym czosnkiem. Posolic. Krazek ciasta wysmarowac dokladnie maslem czosnkowym.
Ser mozzarella pokroic na kawalki pasujace do wglebien ciasta. Do wycietych wglebien wkladac kawalki sera, starajac sie zapelnic wszystkie wglebienia. Doprawic pieprzem. Piec w temp. 200° C (góra - dól) przez 20–25 minut.
Gdy chleb nabierze zlotego koloru, wyjac z piekarnika i odstawic na chwile do wystygniecia.
Chleb najlepiej spozywac na cieplo, wtedy ser bedzie elastyczny a ciasto bedzie mialo piekny aromat.