Chipsy ziemniaczne

Chipsy ziemniaczne
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Olelaa
Domowa wersja chipsów

Składniki

  • 5 niedużych ziemniaków
  • 0,5 l oleju
  • szczypta soli
  • szczypta papryki słodkiej

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram. Kroję w cienkie plasterki, ewentualnie ścieram na mandolinie. Pokrojone ziemniaki wkładam do miski z zimną wodą. Po 5 min. odsączam ziemniaki z wody


    W garnku rozgrzewam olej. Wrzucam ziemniaki. Smażę do zarumienienia. Wyciągam na ręcznik papierowy. Posypuje solą i papryką.

    Takie chipsy to super alternatywa dla chipsów kupionych w sklepie.

    Smacznego!

Składniki
  • 5 niedużych ziemniaków
  • 0,5 l oleju
  • szczypta soli
  • szczypta papryki słodkiej
Składniki