Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde dziecko lubi chipsy. Teraz nie musisz mu ich odmawiać. Przygotuj je w domu i miej pewność, że nie tylko będą pyszne ale o wiele zdrowsze niż te kupne w sklepie. Idealne również na spotkania z przyjaciółmi, czy wieczory z ulubioną książką bądź filmem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Przeciśnięty przez praskę czosnek rozetrzeć z solą, papryczkę posiekać drobniutko. Pomidory sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Z obranych pomidorów usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę. Awokado obrać, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny i połączyć z pomidorami, papryczką, czosnkiem i kolendrą, doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Najlepiej robić to szeroką obieraczką do warzyw. Pokrojone ziemniaki smażyć partiami na mocno rozgrzanym oleju, aż będą chrupkie. Chipsy osuszyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z przygotowanym awokado z pomidorami.