chipsy z cukinii

Przepis dnia 2011-07-12
chipsy z cukinii
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: camellia
swietne jako przystawka do wszystkich dan

Składniki

  • 2-3 male cukinie
  • maka,sol i pieprz
  • sos: majonezu, 3 łyżki
  • śmietana, 2 łyżki
  • osctu winnego, 1 łyżka
  • drobno pokrojonego estragonu, 1 łyżka
  • sol i pieprz
  • tluszcz do smazenia

Przygotowanie

  1. cukinie kroimy na bardzo cienkie plasterki wzdluz, najlepiej zrobic to maszynka do obierania ziemniakow

  2. obtaczamy w mace wymieszanej z sola i pieprzem...smazymy na glebokim goracym tluszczu(oleju)

  3. wszystkie skladniki sosu dobrze wymieszac i polac jeszcze gorace chipsy(mozna dodac czosnek)

Komentarze do przepisu (5)

kajanawakacjach 10 lipca 2011
Muszę wypróbować.
amela 11 lipca 2011
Na pewno dobre, ale milion kalorii.Nie dla mnie.;(
ewisienka22 26 sierpnia 2011
Ja dziękuję, cukinia bardzo nasiąka tłuszczem i danie nie jest dobre.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2-3 male cukinie
  • maka,sol i pieprz
  • sos: majonezu, 3 łyżki
  • śmietana, 2 łyżki
  • osctu winnego, 1 łyżka
  • drobno pokrojonego estragonu, 1 łyżka
  • sol i pieprz
  • tluszcz do smazenia
Składniki