Chipsy z bałkażana

Chipsy z bałkażana
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.

Składniki

  • 1 kg bakłażana
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyć i pokroić w plastry 5 mm grubości. Dobrze posolić i postawić na godzinę na sicie, żeby ściekl gorzki sok.

  2. Mąkę wsypać na talerz, wymieszać z pieprzem. Plastry bakłażana panierować i smażyć na głębokim oleju na zloto. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Komentarze do przepisu (6)

Maudie 16 stycznia 2018
Takie przekąski to ja chętnie :)
GREGORHSPEED 17 stycznia 2018
Świetne <3
kucharka-amatorka 18 stycznia 2018
Nowy i ciekawy pomysł. Gratuluję.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg bakłażana
  • 1 szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • olej
Składniki