Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące chipsy z bałkażana. Zdrowa przekąska dla każdego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Bakłażana umyć i pokroić w plastry 5 mm grubości. Dobrze posolić i postawić na godzinę na sicie, żeby ściekl gorzki sok.
Mąkę wsypać na talerz, wymieszać z pieprzem. Plastry bakłażana panierować i smażyć na głębokim oleju na zloto. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.